KAREKODLU ÇEKİN ADI VAR KENDİ YOK

KAREKODLU ÇEKİN ADI VAR KENDİ YOK:

Bir açıklama yapan Mersin Ticaret Borsası Başkanı Ö. Abdullah Özdemir, 15 Haziran itibarıyla başladığı duyurulan karekodlu çek uygulamasını desteklediklerini, ancak bu uygulamanın henüz başlamadığını söyledi. Özdemir açıklamasında şunları ifade etti:

"Çeke yeniden itibar kazandırmayı ve piyasalara güven getirmeyi amaçlayan karekodlu çek uygulaması iş dünyasında heyecanla karşılandı. Bizler de aynı heyecanla konuyu üyelerimize duyurduk, bu uygulamanın sağlayacağı faydalar hakkında açıklamalar yaptık. Ancak, 15 Haziran' da başlaması gereken uygulama henüz başlamadı. Görüştüğümüz banka yetkilileri, karekodlu çek koçanlarının şubelerine ulaşmadığını, genel müdürlüklerinde bu konu ile ilgili çalışmalar yapıldığını, ancak teknik altyapı eksiklikleri nedeniyle uygulamanın başlatılamadığını ifade ediyorlar.

İş dünyası olarak talebimiz, ilgili tüm kurumların, özellikle de bankalarımızın bu konuda daha duyarlı davranmasıdır. Bankalarımız, Türkiye Bankalar Birliği, Kredi Kayıt Bürosu ve ilgili kamu kurumları işbirliği halinde çalışarak, teknik altyapı eksikliklerini bir an önce gidermeli ve çekle ilgili sıkıntıları azaltacağına inandığımız bu güzel uygulamayı bir an önce hayata geçirmelidir."

KAREKODLU ÇEKİN ADI VAR KENDİ YOK