Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
Yemeklik Tane Baklagiller Çalıştayı gerçekleştirilmiş olup Sunumlara ulaşmak için buraya tıklayınız.  
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Borsamız ve Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü işbirliği ile 10-11-12 Mayıs tarihlerinde Mersin’de "Yemeklik Tane Baklagiller Çalıştayı" düzenlendi. Bu çalıştaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan  çok sayıda bürokrat, BÜGEM, TAGEM, TİGEM, TÜRKTOB'dan temsilciler, TAGEM’e bağlı 8 araştırma enstitüsünden tohum ıslahı ile uğraşan araştırmacılar, 7 üniversitemizin Ziraat Fakültesi ve Gıda Mühendisliği Bölümlerinden (9 tanesi profesör olmak üzere) akademisyenler, özel sektör tohumculuk firmalarının yetkilileri, borsamızın yöneticileri ve bakliyatçı üyelerimiz katılmıştır. Yaklaşık 200 katılımcının iştirak ettiği Çalıştayda Bakliyat üretiminin artırılması, tohum ıslahı ve pazarlama gibi konulardaki sorunlar masaya yatırılmış olup, bunlara dair çözüm önerileri ortaya konmuştur.

 

ÇALIŞTAY SUNUMLARI

Abdullah Özdemir - Türkiye Yemeklik Tane Baklagiller Sektörünün Geçirdiği Değişim

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü - Yemeklik Baklagil Tohumculuğu

Dr. Dürdane Mart - Yemeklik Tane Baklagillerin Önemi ve Yetiştiriciliği

Dr. Eylem Tuğay Karagül - Bakla,Bezelye ve Börülce Tarımına Genel Bir Bakış

Dr. Hüseyin Özçelik - Ülkemizde Baklagil Tohumculuğu ve Tohumculuk Sektörünün Sorunları

Dr. Murat Koç - Sertifikalı Tohumluk Kullanımı ve Önemi

Dr. Mücahit Komser - Yemeklik Tane Baklagillerde Tescil ve Sertifikasyon İşlemleri

Dr. Nilgün Sezer Akman - Özel Sektör Açısından Sorunlar ve Öneriler

Dr. Özge Erdohan - Yemeklik Tane Baklagillerin Beslenmedeki Yeri ve Önemi

Dr. Sabri Çakır - Yemeklik Tane Baklagil Islah Çalışmaları

Dr. Yusuf Arslan - Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü

Hasan Korucu - Nohut Üretimi

Murat Olgun - Türkiye Baklagil Üretimi ve Tohumculuğunun Darboğazları ve Çözüm Önerileri

Prof. Dr. Mahir Turhan - Yemeklik Tane Baklagillerde Yeni Ürünler ve Teknolojiler

Prof. Dr. Sait Sezgin - Yemeklik Tane Baklagillerde Dengeli Gübreleme

Sevinç Karabak - Geçmişte ve Günümüzde Baklagil Üretim Kararlarını Etkileyen Faktörler

 

 
 
 
 
 
AnasayfaKurumsalFiyat BültenleriÜyeler İçinBasınMersinYararlı Sitelerİletişim
IE6 / FIREFOX3 / NS7 / CHROME / SAFARI2
© 1999-2010 Mersin Ticaret Borsası • Gizlilik politikası, kullanım şartları 116,783