TOBB NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI.

TOBB NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI.:

Sayın Üyemiz,

KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere, "TOBB Nefes Kredisi" adı altında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. ile Kredi Garanti Fonu (KGF) arasında bir protokol imzalanmıştır. Projeye Borsamız 1 Milyon TL katkıda bulunmaktadır. Bu doğrultuda oluşacak 10 Milyon TL tutarındaki kredi hacminden 5 Milyon TL’si Ziraat Bankası, 5 Milyon TL’si ise Denizbank'tan olmak üzere KOBİ vasfını taşıyan üyelerimiz yararlanabilecektir.

NEFES KREDİSİ'NİN DETAYLARI

Üyelerimiz, Ziraat Bankası ve Denizbank’ın tüm şubeleri üzerinden söz konusu krediye 19 Aralık 2016 Pazartesi gününden itibaren başvuruda bulunabileceklerdir.

• Kredi 12 ay vadeli olup, geri ödemesi aylık eşit taksitler halinde gerçekleşecektir. Kredi vadesinin uzatılması veya kısaltılması mümkün olmayacaktır.

• Kredinin brüt faiz oranı aylık % 0.825 - yıllık % 9,90'dır.

• Kredi üst limiti 150.000 TL’dir.

• Kredinin teminatı %85 oranında Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile, kalan %15'lik kısım ise ilgili bankanın mevcut kredi teamülleri çerçevesinde şekillenecektir.

NEFES KREDİSİ BAŞVURU SÜRECİ

Borsamız üyesi KOBİ'lerin Nefes Kredisi'ne başvurabilmeleri için öncelikle Borsamıza gelerek "TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir." ibaresini içeren Faaliyet Belgesi almaları zorunludur. Daha sonra üyelerimizin Ziraat Bankası ya da Denizbank’ın herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye müracaat etmeleri gerekmektedir.
Not 1: Cirosu 40 Milyon TL'den az ve çalışan sayısı 250'den az olan üyelerimiz KOBİ vasfını taşımaktadır.

Not 2: Protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek tutar en fazla brüt 250 TL olup, KGF'nin (Hazine Müsteşarlığı’nca) talep edeceği kefalet başvuru bedeli olan brüt 250 TL ve binde 5 komisyon (komisyon kredinin KGF kefaletine konu olan %85'lik kısmı üzerinden hesaplanacaktır) dışında üyelerimizden herhangi bir masraf veya komisyon talep edilmeyecektir.

Not 3: Yukarıda sayılan hususlar dışında ilgili Bankalar tarafından herhangi bir farklı işlem uygulanması halinde tarafımıza bilgi verilmesi gerekmekte olup, gerektiği takdirde ilgili merciler nezdinde girişimde bulunulacaktır.

Başvuru İle İlgili Linkler:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Denizbank

Not: Sorularınız için 0324 238 59 00 veya 0535 872 57 98 numaralı telefonlardan Genel Sekreter İsmail Sarı’yı arayabilirsiniz.

TOBB NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI.