Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
BAKLİYAT YEMEKLERİ  
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 

MERCİMEKLİ BARBUNYA KÖFTESİ KISNISLI YOĞURT 4 kişilik

MALZEMELER :
 300 Gr Barbunya
 100gr.Mercimek
 1 Yumurta
 1 Soğan
 2 Yemek Kaşığı Galeta Unu
 Yarım Çay Bardağı İnce Kıyılmış Maydanoz
 Galeta Unu
 Kimyon
 Kırmızı Pul Biber
 Tuz
 Karabiber
 Ayçiçeği Yağı
1 Su Bardağı Yoğurt
10gr.Kişniş

YAPILIŞI :
1-Barbunyalar tencereye alınıp üzeri geçecek kadar su eklenir ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.
2-Aynı işlem mercimek içinde yapılır.Suyu süzülüp soğumaya bırakılır.
3-Barbunya ve mercimek  mutfak robotunda püre haline getirilir.
4- Rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, kıyılmış maydanoz, kimyon, pul biber, karabiber ve tuz eklenir yoğurulur.
5-30 dakika buzdolabında bekletilir.
6-Eller hafif ıslatılarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve yuvarlanır.
7- Galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır.

8-Daha sonra istenirse üzerine yapmış olduğumuz kişnişli yoğurttan gezdirerek servis edilir.
 

MERCİMEK KÖFTE 4 Kişilik

İÇİNDEKİLER :
1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
1,5 Su Bardağı Köftelik Bulgur
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Kuru Soğan
4-5 Dal Maydonoz
4 Adet Taze Soğan
2 Yemek Kaşığı Domates Salça
1 Yemek Kaşığı Biber Salça
3 Su Bardağı Su
Tuz
Karabiber
Pulbiber

YAPILIŞI:
1-Kırmızı mercimek güzelce yıkanır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır.
2-Suyu çekince içerisine bulgur eklenir ve ocaktan alınır tencerenin kapağı yarım saat kadar kapalı bir şekilde bekletilir.
3-Soğan ince ince doğrandıktan sonra yağda renk alıncaya kadar kavrulur.
4-Sonrasında salça eklenir bir süre daha kavrulduktan sonra ocaktan alınarak mercimeğin içerisine ilave edilir.
5-İnce ince doğranmış maydonoz,taze soğan ve baharatlar eklendikten sonra el ile yoğurulur.
6-Köftelere şekil verilerek marul yaprağı ve limon ile servis edilir.

 

MAŞ PİYAZI 4 kişilik

MALZEMELER :

  1 Su Bardağı Maş Fasulyesi (1 Gece Önce Islatılmış)
1 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Orta Boy Kırmızı Soğan
8-10 Dal Maydanoz
10-15 Yaprak Tazen Nane
1 Çay Bardağı Nar Tanesi
5-6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Sirke
Tuz
Kırmızı Pul Biber

YAPILIŞI :

1-Maş fasulyesi yıkanır ve üzeri 3-4 parmak geçecek kadar su koyarak orta ateşte 15 dakika haşlanır.
2-Fasulye kaynarken maydanoz ve nane yıkanır, fazla suyu süzülür ve ince ince kıyılır.
3-Domatesin çekirdekleri  çıkartılır ve minik minik doğranır.Kırmızı soğan  piyazlık doğranır.
4- Nar ayıklanır ve taneleri çıkartılır.
5-Pişen fasulye  süzülür soğutulur ve doğranan malzemeler geniş bir karıştırma kabında iyice harmanlanır.
6-Nar taneleri, zeytinyağı, tuz, sirke ve pul biber salatanın üzerinde gezdirilir.
7-Maş fasulyeleri ezmeden tekrar karıştırılır ve servis yapılır.

 

LİMONLU TAVUK DOMATESLI NOHUT YAHNİSİ İLE 4 KISILIK

MALZEMELER :
4 Adet Tavuk Göğüs
1adet Kuru Soğan
1 Adet Havuç
1 Adet Kereviz
2 Adet Defne Yaprağı
2 Kg.Domates
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
6-8 Diş Sarımsak
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
1 Adet Limon
100gr.Nohut
100gr.Kajun Baharatı
Tuz,Karabiber

YAPILIŞI :
1-Tavuk göğüsleri sarımsak,kajun baharatı,limon kabuğu,tuz,karabiber ve zeytinyağı ile marine edilir.
2-Daha sonra bir tencerede domates sos için soğan,sarımsak,havuç,kereviz,domates,defne yaprağı sotelenir.
3-Domates salçalı ilave edilerek bir süre daha karıştırılır ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
4-Nohutlar ayrı bir tencere haşlanır ve süzülür.
5-Domates sos yapıldıktan sonra robottan çekilir ve haşlanan nohutlar içerisine ilave edilir.
6-Marine edilen tavuklar ızgarada pişirildikten sonra servis tabağına alınır ve nohutlu sos üzerine gezdirilip servis edilir.

 

KURUBAKLAGILLI SUMAKLI FATTUS SALATA 4 KISILIK

MALZEMELER :
100gr.Nohut
100gr.Buğday
50gr.Yeşil Mercimek
50gr.Barbunya
50gr. Bezelye
50gr. Kurufasulye
20gr.Sumak
100gr.Zeytinyağ
2 adet Limon
3 adet Domates
2 adet Salatalık
1 adet Sarı Biber
1 adet Kırmızı Biber
Tuz,Karabiber

YAPILIŞI :
1-Nohut,buğday,yeşil mercimek,kurufasulye,barbunya,bezelye ayrı ayrı tencerelerde haşlanır.
2-Haşlanan tüm malzemeler süzüldükten sonra bir kabın içerisinde birleştirilir.
3-Domates,salatalık ve renkli biberler küp küp doğranarak haşlanan malzemelerin içerisine karıştırılır.
4-Ayrı bir kabın içerisine limonların suyu sıkılıp zeytinyağı ile karıştırılarak sos yapılır.
5-Yapılan sos tüm karıştırılan malzemelerin üzerine gezdirilir.
6-Sumak,tuz,karabiber ilave edilip tatlandırıldıktan sonra limon dilimleriyle servis edilir.

 

YOĞURT SOSLU VE KÖRPE HAVUCLU BEZELYE 4 KISILIK

MALZEMELER :
300gr.Bezelye
4 adet Havuç
150gr.Süzme Yoğurt
2 adet Limon
5-6 diş Sarımsak
Tuz,karabiber

YAPILIŞI :
1-Havuç ve bezelyeler ayrı ayrı kaplarda haşlanıp süzdürülür.
2-Haşlanan havuçlar küp küp doğranır ve bezelye ile karıştırılır.
3-Daha sonra içerisine yoğurt,sarımsak,tuz,karabiber ve limon suyu sıkılarak tatlandırılır.
4-Bir kalıp yardımı ile servis tabağına basılıp servis edilir.

 

TAZE SOĞANLI MERCİMEK PÜRESI VE RULO LEVREK 4 KISILIK

MALZEMELER :
4 Adet Levrek Fileto
300gr.Kırmızı Mercimek
1 Adet Havuç
1 Adet Soğan
1 Adet Patates
100gr. Ayçiçekyağı
3 Adet Taze Soğan
Rozmarin
Taze Kekik
Taze Fesleğen
Sarımsak
Tuz,Karabiber

YAPILIŞI :
1-Kırmızı mercimek yıkandıktan sonra küçük bir tencereye alınır ve içerisine su ilave edilir.
2-Kuru soğan,havuç,patates,küp küp doğranıp mercimeğin içerisine atılır ve kaynamaya bırakılır.
3-Mercimek ve içerisindeki malzemeler püre haline geldikten sonra blendırdan geçirilir.
4-İnce ince doğranmış taze soğanlar ilave edilip tuz,karabiber atılarak tatlandırılır.
5-Levrekler derisiz şekilde fileto çıkartılır ve kılçıkları ayıklanır.
6-Rozmarin,taze fesleğen,taze kekik ince ince doğrandıktan sonra levreklerle marine edilir ve sarımsak,tuz,karabiber ilave edildikten sonra rulo haline getirilir ve kürdan ile tutturulur ve buharda pişirilir.
7-Yapılan mercimek püresi tabağın altına konulur ve buharda pişen levrekler hazır hale getirildikten sonra kürdanlı veya kürdanından çıkartılıp servis edilir.

 

SEMİZOTLU VE TON BALIKLI YEŞİL MERCİMEK SALATASI 4 kişilik

MALZEMELER:
2 Su Bardağı Yeşil Mercimek
60gr.Semizotu
100gr. Ton Balığı
Dereotu
1adet Kırmızı Biber
1 Adet Sarı Biber
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Limon
Tuz

YAPILIŞI :
1-Yeşil mercimek bir tencerede haşlandıktan sonra süzdürülür.
2-Semizotları ayıklanır ve güzelce yıkanır.Renkli biberler minik minik doğranır.
3-Ton balığı yağından süzdürülür.Dereotu ince ince doğranır.
4-Tüm malzeme bir kap içerisine alınarak zeytinyağ,limon suyu, tuz ile tatlandırıldıktan sonra hazır hale getirilir.

 

NOHUT KRAKER 4 KISILIK

MALZEMELER :
500gr.Nohut
1 adet Kuru Soğan
1 adet Yumurta Beyazı
10gr.Rozmari
10gr.Taze Fesleğen
10gr.Taze Kekik
150gr.Un
8 adet Bütün Yumurta
200gr.Ekmek Kırıntısı
250gr.Ayçiçekyağı

YAPILIŞI :
1-Nohutlar bir gün önceden ıslatıldıktan sonra süzdürülüp ocağa alınır.
2-İçerisine soğan ince ince doğranarak ilave edilir.Haşlanan nohutlar süzdürülerek blendıra alınır.
3-Rozmari,kekik,fesleğen ince ince doğranarak blendırın içerisine ilave edilir.
4-Yumurta beyazı,tuz,karabiber eklendikten sonra püre haline getirilir.
5-Daha sonra şekil verilere un,yumurta ve ekmek kırıntısıyla pane edilerek derin yağda kızartılır
6- Dereotu ile servis edilir.

 

MERCİMEKLİ MAS FASÜLYELİ FISTIKLI PASTA 4 KISILIK

MALZEMELER :
2 Su Bardağı Haşlanmış Maş Fasulyesi(Haşlanmış)
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek(Haşlanmış)
10 Adet Yumurta Beyazı
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Tereyağı(Eritilmiş)
100 Gr Eritilmiş Çikolata
1 Su Bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Kuşburnu Marmeladı
1 Yemek Kaşığı Toz Antep Fıstığı
YAPILIŞI :

1-Haşlanmış maş fasülyesi ve mercimek merdane ile ezilir.
2-Yumurta beyazı mikserde kar beyaz olana kadar çırpılır.Toz şeker ilave edilir.
3-Haşlanmış maş fasulyesi ve mercimek eklenir.Zeytinyağı,erimiş tereyağına eklenir ve karıştırılır.
4-Bu karışıma erimiş çikolata eklenir.Un yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir.
5-Son olarak vanilya ve süt eklenip hafifçe karıştırılır.170 derecelik fırında 25 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır.                
6-Soğumuş olan kek bıçak yardımıyla ikiye kesilir ve arasına kuşburnu marmeladı sürülür.                                             7-Diğer parça kek, üzerine kapatılır. Üzerine biraz kuşburnu marmeladı dökülür ve üzerine antep fıstığı ,haşlanmış maş ve mercimek serpilerek servis edilir.


 

NARENCIYE SOSLU BILDIRCIN YUMURTALI FASÜLYE SALATASI4 KISILIK

MALZEMELER :
500gr.Kuru Fasulye
12 adet Bıldırcın Yumurtası
1 adet Kırmızı Biber
1 adet Sarı Biber
1 adet Portakal
1 adet Greyfurt
2 adet Limon
150gr. Zeytinyağ
8-10 dal Maydanoz
1 Fincan Nar Tanesi
Tuz
Karabiber
Pulbiber

YAPILIŞI :
1-Fasulyeler haşlandıktan sonra süzdürülüp bir kabın içerisine alınır.
2-Biberler ve maydanoz ince ince doğranır fasulyenin içerisine karıştırılır.
3-Bıldırcın yumurtaları ayrı bir ufak tencerede haşlanır.Kabukları soyulduktan sonra ortadan ikiye kesilir.
4-Portakal,limon ve greyfurt suları sıkılarak karıştırılır içerisine zetyinyağ,tuz ve karabiber ilave edilerek narenciye sos yapılır.
5-Yapmış olduğumuz narenciye sosu fasulyelerin üzerine gezdirerek fasulyeler karıştırılıp servis tabağına alınır.
5-Üzerine bıldırcın yumurtaları ,nar taneleri ve pul biber ilave edildikten sonra servise sunulur.

 

MAYDONOZLU FASULYE KROKET4 kişilik

MALZEMELER :

1 Su Bardağı Kuru Fasulye
1 Soğan
3 Yumurta
3 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Çorba Kasesi Mısır Unu
1 Kase Dövülmüş konfleks
8-10 Dal Maydanoz
Tuz, Karabiber
Kızartmak için yağ

YAPILIŞI :
1-Kuru fasulye akşamdan ıslatılır.Ertesi gün süzülüp bir tencereye alınır.
2-Üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzülür.
3- Fasulyeler çatalla veya robotta ezilerek püre haline getirilir.
4- Soğan kıyılır.Tereyağı tavada eritilip soğan kavrulur. Püreye ilave edilip karıştırılır.
5- 1 yumurta, un, kaşar peyniri, tuz ve karabiber,doğranmış maydanoz ekleyip yoğurulur.
6- Eller hafifçe unlanır ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır yuvarlak köfteler yapılır. 2 yumurta sarısı kaseye ayrılır çatala çırpılır,köfteler önce mısır ununa sonra yumurtaya, daha sonra konflekse batırılarak kızgın yağda  kızartılır.
7-Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
8-Doğranmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapılır.

 

YEŞİL MERCİMEKLİ KABAK KALYE 4 kişilik

MALZEMELER :

1 Kg. Kabak
500 Gr Dana (Veya Kuzu) Eti
2 Adet Kuru Soğan
3 Adet Domates
Yarım Su Bardağı Pirinç
Yarım Su Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
150 Gr Margarin,
2 Bardak Su,
1 Demet Dereotu,
Tuz Ve Karabiber.
YAPILIŞI :
1-Dereotu yıkanıp temizlendikten sonra ince ince kıyılır.
2-Domatesin kabuğu soyulup çekirdeği çıkanlır, küçük küçük doğranır.
3-Et kuşbaşı yapılır.
4-Kabağın üstü ince şeritler halinde çizilir, bol suda yıkanır ve ortadan uzunlamasına ikiye bölündükten sonra üç parmak uzunluğunda parçalar halinde doğranır.
5-Margarinin yarısı bir tavaya konup eritilir. Buna kabak parçalan katılır, tava sallanarak 5 dakika kavrulur.
6-Sonra kabaklar bir güvecin içine daire biçiminde ve düzenli bir şekilde dizilir.Üzerine yıkanmış pirinç ilave edilir.
7- Diğer tarafta bir tencerede, kalan margarinle soğan kavrulur.
8-Soğanın rengi pembeleşince et parçaları katılır, tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur.
9- Et, suyunu salıp çektikten sonra domates ve tuz ilave edilir. 1-2 dakika kanştınlır, tencerenin kapağı kapatılır.
10-Etin pişmesine yakın kaptakiler ve yeşil mercimek kabakların ortasına boşaltılır.
11- Yemeğin suyu kabaklan örtmeye yetmediğinde sıcak su ilave edilir ve güvecin kapağı kapatılıp orta ateşte pişmeye bırakılır.
12-Kalye pişince karabiber ve dereotu serpilir ve güveç ağzı açık olarak sofraya götürülür, servis yapılır.

 

TUTMAÇ AŞI 4 kişilik

MALZEMELER :

1 Su Bardağı Nohut
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Su Bardağı Erişte
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
2-3 Diş Sarmısak
3 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi Veya 1 Adet Limonun Suyu
Tuz

YAPILIŞI :
1-Nohut bir gece önceden ıslatılır ve ertesi gün suyunu süzülür.
2-Daha sonra mercimekle birlikte iyice pişirilir ve erişte  ilave edilir (erişte çabuk pişeceği için biraz daha geç ekleyelim).
3-Öte yandan 1 yemek kaşığı un suda ezilir ve yavaş yavaş çorbaya yedirilir.
4-Nar ekşisi veya limon suyunu da eklenir.
5-Sonra sarmısaklar döverek ezilir ve nane de katarak çorbanın üstüne ilave edilir.
6-Ardından da bir tavada tereyağı kızdırılır ve çorbanın üstüne gezdirilir.

 

NOHUTLU KÖFTE DÜRÜM PATLICAN EZMESİ İLE
4 KISILIK
MALZEMELER :
500 gr Az Yağlı Kıyma
100gr Nohut
1 Adet Soğan
5 Adet Sarımsak
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Kimyon
6-7 Sap Maydanoz
5 adet Patlıcan
100gr. Kaşar Peyniri
50gr.Tereyağ
30gr.Süt
4 adet Tortilla Ekmeği
1 adet Limonun Suyu

YAPILIŞI :
1-Nohutlar haşlanır ve süzdürülür.Köfte harcı hazırlanır ve içine haşlanan nohutlar ilave edilerek yoğurulur.
2-Patlıcanlar közlenir ve limonlu suyun içerisine soyulur.Bir tavada tereyağında sarımsak ve patlıcanlar kavrulur.
3-Ardından içerisne kaşar peyniri ve süt ilave edilerek karıştırılır.
4-Tuz,karabiber atılarak tatlandırılır ve ocaktan alınır.Tortilla ekmeklerinin içerisine sürülür.
5-Yapılan köfte harcı uzun yuvarlak silindir şeklinde yuvarlanır ve fırında 180 derece 10 dakika pişirilir.
6-Pişirildikten sonra patlıcan ezmesi sürdüğümüz tortilla ekmeklerinin içerisine konularak dürüm şeklinde sarılır.

 
 

KURUBAKLAGİLLER OMLET 4 kişilik

MALZEMELER :

8 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Nohut
1 Çay Bardağı Kuru Fasulye
1 Çay Bardağı Aşurelik Buğday
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
8-10 Dal Maydonoz
Tuz
Karabiber


YAPILIŞI :
1-Nohut,kuru fasulye,aşurelik buğday 1 gün öncesinden ıslatılarak haşlanır.
2-Maydonozlar ince ince doğranır.
3-Yumurta bir kabın içerisinde kırılarak çırpılır.
4-Teflon tavada tereyağında, haşlanan tüm ürünler sotelenir.
5-Çırpılmış yumurta ilave edilir pişmesine yakın ince doğranmış maydonozlar atılır.
;6-Tuz,karabiber konularak servise hazır hale getirilir.

 

BARBUNYALI TARTAR SOS EŞLİĞİNDE BABY KALAMAR
4 KISILIK
MALZEMELER :
1500gr.Baby Kalamar
100gr.Barbunya
300gr.Mayonez
1 Tutam Dereotu
10 Adet Kornişon Turşu
3 Diş Sarımsak
50 gr Kapari
2 Haşlanmış Yumurtanın Beyazı
1 Tutam Maydanoz
2 adet Limon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
20gr.Karbonat
1 adet Soda
20gr.Toz Şeker

Süsleme: Limon dilimi,maydanoz,domates ile süslenebilir.

YAPILIŞI :
1-Kalamarlar güzelce ayıklanır zarlarından ayrılır.
2-Kalamarlar soda,karbonat,tuz,limon suyu,şeker ile güzelce yoğurulur ve bir süre bekletilir.
3-Barbunyalar bir tencerede haşlanıp süzdürülür.
4-Kornişon turşuları minik minik kıyılır.Sarımsaklar ezilir.
5-Kapari ve yumurta akları ince ince doğranır.
6-Haşlanan barbunyalar ezilir.
7-Kornişon turşu, sarımsak, kapari, yumurta, maydanoz, tuz,mayonez bir kasede karıştırılır.
8- Yoğun bir sos kıvamına gelinceye kadar limon suyu ekleyip çırpılır.
9-Sosun içindeki kalamarlar çıkartılır sudan geçirilir ve peçete ile kurulanır.
10-Ardından temiz kızgın ızgarada önlü arkalı pişirilir.
11-Pişen kalamarlar servis tabağına alınır.Maydanoz ve dereotu ile harmanlanır.
12-Tartar sosu isteğe göre yanında yada kalamarların üzerinde servis edilir.

  BÖRÜLCELİ TAVUK ÇORBASI
MALZEMELER:
1 Su Bardağı Kuru Börülce
2 Adet Tavuk Göğsü
4 Su Bardağı Su
1 Çay Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Tutam Maydanoz
Tuz

YAPILIŞI :
1-Kuru börülce haşlanır suyu süzülür.
2-Ayrı bir tencerede tavuklar haşlanır ve soğutulur.
3-Soğuduktan sonra güzelce tiftiklenir.
4-Haşlanmış börülce tencereye alınır, 4 su bardağı su eklenir
5- Pirinç yıkanır süzülür ve börülceye ilave edilir.
6- Pirinçler pişinceye kadar pişirmeye devam edilir.
7-Tiftiklenmiş tavuklar da ilave edilir.
8-Tavada tereyağı kızdırılır eklenir.
9-Tuzu da ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynaması sağlanır.
10- Servis tabağına alınarak maydanozla süslenir.
 

BEZELYE PÜRESİ YATAGINDA FIRINLANMIS KUZU FİLETO
4 KISILIK
MALZEMELER :
1,5 kg. Kuzu Sırtı (kemiksiz)
1 Tutam Taze Kekik
5-6 Adet Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
400gr Bezelye
50gr.Zeytinyağı
Tuz,Karabiber
Süsleme: Bezelye tanesi, nar tanesi
YAPILIŞI :

1-Kuzu sırtı güzelce temizlenir ve bir tepsiye alınır.
2-Taze kekik, sarımsak,zeytinyağı,tuz,karabiber ile tatlandırılır.
3-Bezelyeler haşlanır ve rengi kaçmasın diye buzlu suya çıkarılır.
4-Bezelyeler süzüldükten sonra püre haline getirilir ve tuz,karabiber,sarımsak ve tereyağ ile tatlandırılır.
5-Kuzu sırtı ızgarada pişirilir.
6-Servis tabağının altına bezelye püresi konulur pürenin üzerine ızgarada pişen kuzu etleri konulur.
7- Tane bezelye ve tane nar ile süslenerek servis edilir.

 

BARBUNYA PİLAKİ
4 Kişilik
MALZEMELER :
250gr Barbunya
1 adet Havuç
1 adet Patates
1 adet Kuru soğan
1 adet Domates
2 Yemek Kaşığı Domates Salça
2 Adet Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
Tuz
2 Küp Şeker
2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
3-4 Dal Maydanoz

YAPILIŞI :
1-Barbunya 1 gün öncesinden ıslatılır ve ertesi gün haşlanır.
2-Soğan,havuç,patates,domates minik tavla zarı şeklinde doğranır.
3-Bir tencerede zeytinyağında soğan,sarımsak,havuç,patates kavrulur.
4-Sonra içerisine salça ilave edilerek kavrulmaya devam edilir ve suyu verilir
5-.Diğer tencerede haşlanan barbunyalar süzüldükten sonra tencerenin içerisine ilave edilir.
6-Domatesler aynı şekilde doğrandıktan sonra ilave edilerek karıştırılır.
7-Tuz,şeker,limon suyu eklendikten sonra ocaktan alınır.
8-En son olarak maydanozlar ince ince doğrandıktan sonra üzerine atılarak hazır hale getirilir.
9-Limon dilimi ile süslenerek servis edilir.


 

BAKLAVA HAMURUNDA NOHUT EZMELİ VE TAHINLI BÖREK
4 KISILIK
MALZEMELER :
500gr.Baklava Hamuru
400gr.Nohut
100gr.Tahin
2adet Yumurta Sarısı
25gr.Çörekotu
60gr.Ayçiçekyağı

YAPILIŞI :
1-Nohutlar bir tencerede haşlanıp süzdürülür.
2-Mutfak robotuna alınarak püre haline getirilir.
3-İçerisine tahin,tuz ve karabiber eklenerek tatlandırılır.
4-Baklava hamurları açılır ve içerisne harçtan sürülür  gül şeklinde sarılır.
5-Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu atılarak önceden yağlanmış tepsilere dizilir.
6-180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişilip sıcak servis edilir.

 

BARBUNYALI VE PATATESLİ GÖZLEME - 4 kişilik
MALZEMELER :

4 Adet Yufka
1 Su Bardağı Barbunya
4 Tane Orta Boy Patates
1 Büyük Boy Soğan
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Süt
2 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber

YAPILIŞI :
1-Barbunyalar 1 gün öncesinden ıslatılır ve haşlanır.
2-Patatesler haşlanır,kabukları soyulur.
3-Patatesler barbunya ile birlikte bir kaba alınır ezici yardımıyla veya çatalla ezilir.
4-Tavaya yağ  konur soğan ve salça kavrulur. Karabiber, pul biber ve tuz eklenir.
5-En son patatesler ve barbunyalar eklenip kavrulur.
6-Süt,tereyağ,yumurtadan bir sos yapılır.
7-Yufkalar  açılır içerisine barbunyalı patates harcı koyulur ve katlanır.
8-Bir fırça yardımıyla içerisine sostan sürülür ve tekrar katlanır.
9-Çok az yağlanan ve ısıtılan tavada hafif kızarana kadar arkalı önlü pişirilir.
10-Pişirdikten sonra sıcak servis edilir.Maydanoz ve domatesle süslenir.

 

BAKLİYAT KAVURMASI - 4 kişilik
MALZEMELER :

Yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
Yarım su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
Yarım su bardağı Barbunya (haşlanmış)
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 soğan
2 domates
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıcak su
Tuz,  Karabiber
 Kıyılmış maydanoz
Limon Dilimi

 YAPILIŞI :
1-Soğan yemeklik doğranır zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.
2-Havuç ve Patatesler küp küp doğranır,ilave edilir.
3-  Rendelenmiş domates, sarımsak ve salça eklenerek birkaç dakika yüksek ateşte pişirilir.
4- Haşlanmış mercimek,barbunya, nohut  eklenir 2 dakika daha pişirilir.
5-Tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir.
6- 25-30 dakika pişirilip servis tabağına alınır.
7- Maydanoz ve limon dilimi ile süslenerek sıcak ya da ılık servis yapılır.

 

BAKLA BORANI - 4 KISILIK
MALZEMELER :
200 gr. İç Bakla
1 Adet Ufak Soğan
1 Diş Sarımsak
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Üzeri için;
2 Diş Sarımsak
4 Yemek Kaşığı Yoğurt
Dereotu
Süsleme: Limon dilimi ve domates dilimi

YAPILIŞI :
1-İç baklalar yıkanır ve derin bir tencerede  10 dk. kadar haşlanır.
2-Sonra suyu süzülür .İç baklaların üst kabukları soyulur.
3-Bir tavaya zeytinyağı koyulur.Doğranmış sarımsak eklenir.
4-Soğanlar ufak ufak doğranır yumuşayana kadar kavrulur.
5-Baklalar ilave edilir.Çok yavaş karıştırılır.Üzerine yarım çay bardağı su eklenir tavanın ağzı kapatılır.
6-On dakika orta ateşte pişirilir.Tuz ve karabiber ilave edilir.Altı kapatılır.
7-Baklalar servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı dereotlu yoğurt dökülür.
8-Üzeri dereotu, domates dilimi ve limon ile süslenir.
9-İç Bakla Boranimiz servise hazır.

 

BAD
4 KISILIK
MALZEMELER :
2 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Su Bardağı Kısırlık Bulgur
1 Yemek Kaşığı Domates ve Biber Salçası
1’er Çay Kaşığı Tuz, Pulbiber, Kimyon, Karabiber, Kuru Nane ve Kuru Reyhan, Ceviz İçi
1Tane Domates
2 Tane Yeşil Biber
3Tane Marul Yaprağı
Yarım Demet Maydanoz
2 Adet Taze Soğan
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Limon suyu

YAPILIŞI :
1-Mercimek yıkanır  ve bir tencerede iyice pişirilir.
2-Bu arada  sebzeler yıkayıp doğranır.
3-Bir kaba salçalar alınır üzerine baharatlar dökülür ve bekletelir.
4-Pişen yeşil mercimeği bir leğene alınır,sıcakken üzerine hemen kısırlık bulgur eklenir ıslanmaya bırakılır.
5-Mercimeğin suyu ile salça ve baharatlar ıslatılır ve iyice ezilir.Salça kavrulmaz sadece ıslatılır.
6-Sırasıyla sebzeleri sonra salçasını en sonda yağını ve cevizini ekleyip karıştırır.
7-Sulu olmasına dikkat edilir. 

 

BAKLAVA HAMURUNDA MERCİMEKLİ VE KARAMELİZE SOĞANLI TAVUK KAVURMA
4 KISILIK
MALZEMELER :
400gr. Baklava Hamuru
100gr. Yeşil Mercimek
400gr.Tavuk Göğüs
2 adet Kuru Soğan
1 adet Sarı Biber
1 adet Kırmızı Biber
2 adet Domates
5 diş Sarımsak
1 paket Taze Fesleğen
100gr.Tereyağ
Tuz,Karabiber

YAPILIŞI :
1-Soğanlar ince ince doğranarak bir tavaya alınır ve karamelize olana kadar sotelenir.
2-Yeşil mercimek bir kapta haşlanır.
3-Tavuk göğüsleri küp küp doğranır.
4-Sarı biber,kırmızı biber ve domatesler küçük küpler halinde doğranır.
5-Soğan,sarımsak ve tavuklar bir tencerede kavrulur.Ardından doğranan biberler ve domatesler ilave edilir.
6-Taze fesleğen ince ince doğranıp kavurmanın içerisine ilave edilir.
7-Haşlanmış mercimekler,tuz,karabiber ve tereyağ atılıp tatlandırıldıktan sonra ocaktan alınır.
8-Tereyağ bir tavada eritilir.Baklava hamurları açılıp hazırlanan iç ile doldurulur eritilen tereyağ sürülüp sarılır.
9-Daha sonra 180 derecelik fırında 10dakika pişirilerek servis edilir.

  >BEZELYE PÜRESİ YATAGINDA FIRINLANMIS KUZU FİLETO
4 KISILIK
MALZEMELER :
1,5 kg. Kuzu Sırtı (kemiksiz)
1 Tutam Taze Kekik
5-6 Adet Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
400gr Bezelye
50gr.Zeytinyağı
Tuz,Karabiber
Süsleme: Bezelye tanesi, nar tanesi
YAPILIŞI :

1-Kuzu sırtı güzelce temizlenir ve bir tepsiye alınır. 
2-Taze kekik, sarımsak,zeytinyağı,tuz,ka rabiber ile tatlandırılır.
3-Bezelyeler haşlanır ve rengi kaçmasın diye buzlu suya çıkarılır.
4-Bezelyeler süzüldükten sonra püre haline getirilir ve tuz,karabiber,sarımsak ve tereyağ ile tatlandırılır.
5-Kuzu sırtı ızgarada pişirilir.
6-Servis tabağının altına bezelye püresi konulur pürenin üzerine ızgarada pişen kuzu etleri konulur.
7- Tane bezelye ve tane nar ile süslenerek servis edilir.
 

FAVA MEZE - 4 Kişilik
MALZEMELER:
2 su bardağı iç bakla
1 adet kuru soğan
1 adet küçük boy havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Limon suyu
Dereotu
Su

YAPILIŞI:
Kuru iç baklayı 1 gün öncesinden ıslatın. Soğan, sarmısak ve rendelenmiş havuçları bir tencerede zeytinyağında kavurun, renk aldıktan sonra iç baklaları ilave ederek kavurmaya devam edin. Limon suyu su ilave edin ve kaynatın. Püre haline gelene kadar kaynadıktan sonra blendırdan çekin. Üzerine tuz, karabiber ve ince doğranmış dereotu serpin ve servis yapın.

 

DEREOTLU ETLİ KURUBAKLAGİL TÜRLÜSÜ - 4 KISILIK
MALZEMELER:
400gr.Dana Kuşbaşı
50gr.Kuru Börülce
50gr.Nohut
50gr.Yeşil Mercimek
50gr.Kuru Fasülye
1adet Kuru Soğan
2adet Çarliston Biber
2adet Domates
60gr.Zeytinyağ
10dal Dereotu
4-5diş Sarımsak
Tuz,Karabiber
YAPILIŞI:
Kurubaklagilleri ayrı ayrı kaplarda haşlayın ve süzün. Soğan, çarliston biber, ve domatesleri küp küp doğrayın. Daha sonra bir tencerede zeytinyağında soğan ve sarmısakları soteleyi. Dana kuşbaşı ilave edilerek kavurmaya devam edin. Çarliston biber ve domatesleri ekledikten sonra haşlanan kurubaklagilleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Etler piştikten sonra tuz, karabiber ilave edin ve servis tabağına alın. Üzerine ince doğranmış dereotu ekleyerek servis yapın.

 

FASÜLYELİ ÇIKOLATALI KUPPE - 4 KISILIK
MALZEMELER:
300gr bitter çikolata
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
8 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
8 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı kırık fındık
2 su bardağı un

YAPILIŞI:

Haşlanmış kuru fasulye mikserde karıştırılır, tereyağı, toz şeker ve krema ilave edilir. 5 dakika çırpılır. Kabartma tozu, yoğurt, yumurtalar, tarçın,kırık fındık ve un eklenir, iyice karıştırılır. Karışım oval kalıba dökülür ve 160 derecede 35 dakika pişirilip soğumaya bırakılır. Kalıptan çıkarılır ve üzerine bir çay bardağı haşlanmış fasulye dizilir. Üzerine çikolata dökülür ve tekrar üzerine haşlanmış kuru fasülye konularak servis yapılır.


  TOSUNUM BOREĞİ - 4 KISILIK
MALZEMELER :
Hamur için:
6 su bardağı un
Tuz
Aldığı kadar un
İçi için;
1 su bardağı yeşil mercimek(haşlanacak)
1 adet soğan
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı veya sıvı yağ
Arasına sürmek için;
2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
1-2 yemek kaşığı çekilmiş haşhaş
1 su bardağına yakın sıvı yağ(haşhaşa eklemek için)

YAPILIŞI :
Yeşil mercimekler yıkandıktan sonra haşlayın. Sonra hamurumuzu kulak memesi kıvamında yoğurup yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenirken içini hazırlaayalım. Soğanları yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavurn ve üzerine mercimeği baharatları tuzu ekleyip biraz karıştırıp altını kapatın. Bir kaseye de haşhaşı alıp sıvı yağla ezip çözdürün. Hamurun hazırlanışı ise şöyle: Dinlenmiş hamuru ortadan ikiye bölüp beze yapın ve merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Üzerine önceden çıkardığımız oda ısısındaki tereyağı veya margarini elimizle hamurun her yerine sürüp üzerine de haşhaştan dökerek her yerine yayın ve uzunlamasına dört parmak genişliğinde kesin. Sonra ilk şeridin ucundan tutup çekerek gevsek şekilde üst üste katlaya katlaya gidin. Şerit tamamlanınca diğerine geçip elimizdeki parçayı ters yönde onun üzerine koyup aynı şekilde sarın. Bu işlem daha cıtır ve kat kat olmasını sağlıyor. Hepsini aynı şekilde yapıp diğer hamura geçiin ve ona da aynı işlemi uygulayın. Sonra ilk hamurumuzu tezgaha alıp üzerini unlayıp kare şekilde yarım cm’ den biraz ince bir hamur açın ve yumruk büyüklüğünde kareler kesin. Sonra içlerini koyup karşılıklı iki kenarı üst üste kapatıp hafif bastırın ve tereyağlanmış veya margarinlenmiş tepsiye dizin. Üzerlerine de kalan haşhaşı sürüyn ve önceden ısınmış 220- 240 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  YEŞİL MERCİMEK MÜCVER - 4 kişilik
MALZEMELER:
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet yumurta
yarım su bardağı un
1 çay bardağı rende kaşar peyniri
2 dal taze soğan
bir kaç dal nane
bir tepeleme çay kaşığı karbonat / kabartma tozu
tuz, pulbiber
Sıvıyağ

YAPILIŞI:
Haşlanmış ve soğutulmuş mercimekleri süzerek derin bir kaseye alın. İçine kıyılmış yeşillikleri ve diğer malzemelerin tamamını ekleyip hepsini birlikte iyice karıştıraın.Tercihen yapışmaz yüzeyli bir tavaya sıvı yağımızı alıp kızdırın.Harcımızdan bir yemek kaşığı dolusu alarak kızgın yağa ekleyin ve her iki tarafıda eşit kızarana kadar pişirin. Pişen mücverler havlu kağıt üzerinde biraz bekleyip fazla yağını çektirdikten sonra servise yazır hale gelir.
  NOHUT EZMELİ KÖRI SOSLU TAVUK4 KISILIK
MALZEMELER :
1kg Tavuk Bonfile
300gr.Nohut
20gr.Köri
15gr.Tereyağ
10gr.Rozmarin (Biberiye)
10gr.Taze Kekik
10gr.Taze Fesleğen
1 adet Kuru Soğan
4-5 diş Sarımsak          
Tuz,karabiber
50gr.Zeytinyağ
YAPILIŞI :
Nohutlar bir tencere haşlanıp, süzülür. Mutfak robotuna alınarak püre haline getirilir.Tuz ve karabiber eklenerek tatlandırılır.
Taze baharatlar ayıklanıp, ince ince doğranır.
Tavuklar bir kabın içerisine alınır, taze baharatlar,sarımsak,köri ile marine edilir ve ızgarada pişirilir.
Bir tavada zeytinyağında soğanlar minik minik doğrandıktan sonra sotelenir, köri ilave edilerek bir miktar su verilir ve kaynayana kadar ocakta tutulur. Ardından tereyağ ilave edilir ve ocaktan alınır.
Nohut püresi servis tabağının altına konulur, ızgarada pişirilen tavuklar, nohut püresinin üzerine konulur ve köri sos gezdirilerek servis edilir.
  HARDAL SOSLU KURUBAKLAGİL SALATASI - 4 kişilik

MALZEMELER:
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı haşlanmış buğday
1 çay bardağı mısır
2 yemek kaşığı dijon hardal
3 taze soğan
1 közlenmiş biber
1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
1/5 demet ince kıyılmış dereotu
2 diş ezilmiş sarımsak
1~2 yemek kaşığı nar ekşisi veya limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI :
Kuru fasülye,nohut,yeşil mercimek,buğday,mısır hepsi ayrı tencerelerde haşlanır.Dijon hardal,nar ekşisi,limon suyu,zeytinyağından bir sos yapılır.Közlenmiş biber küp küp dağranır ve haşlanan malzemelerin içerisine karıştırılır.Taze soğan,maydonoz,dereotu ince ince doğranır ve tuz,karabiber atılır.Yapılan sostan ilave ederek hazır hale getirilir.
 
TOYGA - 4 KISILIK

MALZEMELER:
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
2.5 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru nane

YAPILIŞI :
Buğday ve nohudu yıkayıp üzerlerini geçecek kadar su ilave ederek 1-2 saat bekletin.Dört su bardağı su ilave ederek kaynatıp,ocağın altını kısın ve 30 dakika daha pişirin.Yoğurda 2 su bardağı su ilave edip çırpın.Buğday ve nohut karışımına ekleyip kaynatın.Tuz ile tatlandırın.Kuru nane serperek sıcak servis yapın.
 
  YÖRÜK SUTLACI - 4 KISILIK

MALZEMELER:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı haşlanmış buğday
1 çay bardağı kuru sarı üzüm
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı antep fıstığı veya tarçın

YAPILIŞI :
Süt ve şeker tencerede kaynatın. Haşlanmış nohut,haşlanmış buğday ve kuru üzüm karışıma dökün. Kısık ateşte kaynatın. Nişastayı bir çay bardağı su ile açın ve tenceredeki karışıma dökün. Kaselere doldurun ve üzerine tarçın ya da antep fıstığı ilave ederek süsleyerek servis yapın.
  HEDİK PİLAVI - 4 KISILIK

MALZEMELER :
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
2 adet kuru soğan
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI :
1 Gece önceden ıslatılmış nohut derin bir tencereye alınıp üzerine 2 su bardağı buğday ve en son yeşil mercimek haşlanacak şekilde eklenerek haşlamaya bırakılır. 2 Adet kuru soğan yemeklik doğranır ve yarım su bardağı zeytinyağı ile bir tavada kavrulur. Üzerine 1/2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenir. Salça kavrulunca üzerine Hazırlanan salçalı sos, haşlanmakta olan nohut ve buğdayın üzerine ilave edin ve servis yapın.
  GULUKLU CORBA - 4 KISILIK

MALZEMELER :
2 yemek kaşığı margarin
1 adet domates
1 küçük parça tavuk göğsü
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı domates salça
1 çay kaşığı karabiber
100 gr kıyma
biraz tuz
100 gr sıvıyağ (köfteleri kızartmak için)
1 kahve fincanı pirinç

HAZIRLANIŞI:
Tavuk göğsünü haşlayın,suyunu ayırın.Tavuk göğsünü tel tel parçalara ayırın.Kıymaya tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun, nohut boyunda köfteler yapın ve yağda kızartarak kenara ayırın. 2 kaşık yağı tencereye koyun. Kabuklarını soyup rendelediğiniz, domatesleri koyun.Domates salçası ve karabiber ekleyerek kavurun. Üzerine 2 bardak tavuksuyu ekleyin.3 bardakda normal su koyun. Kaynayınca pirinçleri ekleyin. Didiklenmiş tavuğu ve haşlanmış nohutları da ekleyerek pişmeye bırakın. En sonunda kızarttığınız köfteleri ilave ederek, SERVİS tabağına alıp servis yapın.
  NARLI VE YEŞİL MERCİMEKLİ TABULE - 4 kişilik

MALZEMELER:
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
3 taze soğanın yeşil kısımları
2 diş sarımsak
1 domates
1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet ayıklanmış nar
Nar ekşisi
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Maydanoz, taze nane, soğan, sarımsaklar ve domatesi küçük doğrayın. Bulgurun üzerine sıcak su döküp 20 dakika kadar demlendirin. Yumuşayan bulgura doğradığınız malzemeleri, haşlanmış yeşil mercimeği ve ayıklanmış narı ekleyin. Nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştırın. Servis tabağına alıp servis yapın.
  YEŞİL MERCİMEKLİ ANADOLU ÇORBASI

MALZEMELER:
1 çay bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı yeşil mercimek
100gr. Ispanak
6 su bardağı su
Tuz,karabiber
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber

YAPILIŞI:
Aşurelik buğdayı bir gece öncesinden ıslatın, daha sonra haşlayın.Yeşil mercimeği güzelce yıkadıktan sonra, ayrı bir tencerede haşlayın..Diğer taraftan, ıspanağı ayıklayıp, saplarıyla birlikte incecik doğrayın.Bir tencereye su koyun, ocağa alın, su kaynamaya başlayınca, doğradığınız ıspanağı ve haşlanmış yeşil mercimeği de aktarıp, tuz ve karabiberi serpiştirin. Sık sık karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
Terbiyesini hazırlamak için; yoğurt ve unu bir kaba aktarıp, üzerine yumurtayı kırın.Çırpma teli yardımıyla malzemeleri iyice karışıncaya kadar çırpın. Çorbanın suyundan iki kepçe kadar alıp, terbiye sosuna katarak tekrar karıştırın. Ilık hale getirdiğiniz sosu kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ve çorbayı karıştırmaya devam ederek ilave edin. Çorbayı, topaklanmasını önlemek için sık sık karıştırın.Sosunu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada eritip, üzerine kırmızı pul biberi ekleyin. Sosu birkaç dakika pişirdikten sonra, ocaktan alıp, çorbanın üzerinde gezdirin.
 
 
BAKLİYAT YEMEKLERİ  
 
AnasayfaKurumsalFiyat BültenleriÜyeler İçinBasınMersinYararlı Sitelerİletişim
IE6 / FIREFOX3 / NS7 / CHROME / SAFARI2
© 1999-2010 Mersin Ticaret Borsası • Gizlilik politikası, kullanım şartları 715